It´s like 10 000 spoons, when all you need is a knife.

Idag har varit en jag-vill-inte-dag. Inte plugga, inte åka till Stockholm, inte ha tenta på torsdag, inte jobba onsdag och torsdag, inte packa. Vill inte, vill inte, vill inte!




Nu får det vara slut med det! Jag går och lägger mig och vaknar förhoppningsvis på den strålande sidan imorgon. Natti älskade!


Varje gång jag ser dig exploderar det nånting inom mig.

Hann visst inte med någon uppdatering igår! Vi kom hem från Oslo vid halv fem, då blev jag avsläppt vid friskis på Rocklunda och tränade en timme. Sen knallade jag över till Swedbank Park och kollade på när Phille och hans VIK slog Syrianska med 2-1. Phille gjorde första målet, på frispark, duktig bror :)

Saknar redan Michaela, men jag kommer väl kanppt hinna blinka, så är det påsk och vi ses igen, haha.

Känner mig lite deppig idag, men vet varför.. Dagarna före mens, och jag känner mig alltid lite nere. Dumma. Buh. Men det är väl bara att härda ut, snart är det över. Har piggat upp mig med att gå till frisören (där jag fick vänta i en timme, för att hon före mig hade aslångt hår, och ville klippa kort, men hade inte sagt nåt om det.. Haha, bra tajming!). Toppade bara håret, men känns skönt. Mitt projekt rädda-håret-och-gör-det-jämnlångt-och-oslitet fortsätter ta mark. Ett tag till bara, sen så.. :) Efter frisören, och inköp av toning, mascara (samma som du Michaela, tänkte jag kan prova nåt nytt, den kostade ju ändå hälften av den jag brukar ha:) och en dyr, men förhoppningsvis bra hårinpackning, så tog jag en promenad hem till Ulle, och hennes söta Freja. Vi drack kaffe, lekte med Freja och uppdaterade oss så gott vi kunde på två timmar, haha. Alltid lika trevligt att träffa henne, fina Rudolf! Kom hem för en stund sen, har ätit lunch och borde plugga. Men har verkligen ingen lust. Åhh, ge mig inspiration, snälla! Jaja. Må väl. Bra två dagar kvar till tenta :O

Nu ska jag plugga och invänta mor och far, vi ska till gymmet. Pappa ska köpa kort och jag ska guida honom genom gymmet :) Haha, får se hur det lyckas. Jaja. Plugga var det. Hoppas ni mår bra! Chao!


Fina du. Saknar dig!


A night in Oslo.

Okej, jag har skrattat så jag har kiknat flera gånger ikväll. Och jag vill så gärna berätta för er åt vad, men jag är så förbannat dålig på att återberätta historier, missar liksom ganska ofta poängen. Jaja. Har försökt övertala min kära syster att vi ska gå ut ikväll, men icke. Sen att jag kom på det liite sent, sådär vid tio-snåret, det är en annan historia.. Jaja. Taggad är jag. Men nu sitter jag här och äter, norsk kladdkaka och dricker kaffe istället. Jaja. Antar att man kan komma undan med det när man snart fyller 26, är ju ändå närmare 30 än vad jag är 20. Åhh, herregud.


Everytime I count my blessings.. I count you twice.




Den osminkade sanningen.



Rudolf med röda mulen.. och pappa.


Hela gänget.


Vår lördag i bilder. Inte alltför många tagna, men jag tog det som fanns :) Vi har tittat på skidåkning, softat,
, gjort oss i ordning, gått in till Oslo city, shoppat; jag köpte ett underställ i Merino-ull på Helly Hansenbutiken, en blåbärs-bodybutter från The Body Shop, och ett par skor :) Ätit lunch har vi gjort också, på en mysig restaurang.

Nu ska vi äta middag. Haha, äta, äta, äta.. Later!

Du håller mig kvar i nåt jag lämnat, för längesen.

Lördag morgon! Känns konstigt, mitt lilla huvud tycker att det borde vara söndag. Förmodligen för att vi alltid brukar komma på fredagar när man vi ska någonstans på helgen. Jaja. Lördag it is. Vi har vaknat, dricker kaffe, pratar om muslimer och kollar på nyhetsmorgon. Vi ska kolla på jaktstarten för kvinnor, blir på tv:n eftersom vädret envisas med att vara som igår. Jag orkar icke spy galla över det igen, så ni får läsa föregående inlägg om ni är intresserade :)

Igår kväll va absolut jättelugn. Mat, Let's Dance (det är verkligen inte mitt favoritprogram), Parlamentet och Sopranos. Under Sopranos somnade jag, och vaknade utvilad imorse. Haha.

Förutom att titta på skidåkning vi ta en till tur in till Oslo City, och kika lite. Michaela jobbade ju igår, så hon va inte med.

Nu ska jag duka fram frukost.

Idag drömmer vi oss tillbaks till Montenergo. Pecis som andra kalla, gråa dagar :)





Utan hjärta är vi bara maskiner.

Så himla skönt att det bara är fredag! Det gör att skitvädret utanför fönstret känns liite lättare att uthärda (lite, liite!). För skitväder är verkligen, milt uttryckt, vad vi har i Oslo idag. Borta är blå himmel, solsken, extrem kyla, (i och för sig en bra grej:) och chansen att redan i februari få använda mina nyinköpta solglasögon. Här är istället slask, slask, slask, plusgrader, smuts, krullregn (ja, ni som är som jag vet, hårig blir lockigt bara man tittar ut genom fönstret, typ) och en himmel som är gråare än nånsin, och som dessutom har trillat ner och lagt sig över Oslo som en tjock dimma. Ahh, ni fattar, det suger! Menmen.

Efter mitt förra inlägg snörade jag på mig mina nya, snygga och vansinnigt sköna Gel Nimbus och hoppade i löparkläderna, sen sprang jag som aldrig förr i en halvtimme, gjorde lite knäböj och dips (använde bänken utanför, gick grejt!). Haha. Skönt att göa av med lite energi. Efter en snabb dusch, lite lunch och sminkning traskade vi med Michaela in till Carl Berner, hon skulle ju jobba, sen gick vi omkring på stan i nån timme.. Jag köpte en tröja och en golfkjol, allt för att detta väder ska kännas lite mer uthärdligt, och som en påminnelse om att våren kommer att komma :)

Nu ska faktiskt plugga lite. Jag må :) Sköt om er!

Michaela bjuder på en somrig hoppbild från Montenegro, denna gråa februaridag till ära :D


Friday, I'm in love.

I don't care if monday's blue, tuesday's gray, and wednesday too. Thursday I don't care about you, it's Friday, I'm in love. Monday you can fall apart, tuesday, wednesday break my heart. Oh, thursday doesn't even start, it's Friday I'm in love.

Godmorgon! Eller ja, det är goddag nu kanske :) Här har vi vart vakna sen nio, och inte gjort mycket vettigt. Eller ja, kollat Nyhetsmorgon, jag och pappa har spelat Trivial Pursiut på hans Iphone , haha, ätit frulle, kollat på Efter tio med Malou. Njutit av ledigheten helt enkelt :)

Vi var ju medaljceremonin igår, och det var vi inte ensamma om, såklart, Marit Björgen tog ju guld för Norge på hemmaplan. Alltså, tänk er den känslan. När en VM-final drar igång, tusen och åter tusen norska flaggor (okej, ni får tänka svenska:) som viftar, tusen och åter tusen landsmän som är där i princip för din skull. Bara det måste ju få en att flyga! Sen en bit in i loppet, när du känner att "yes! Allt sitter, det här är så himla lätt, och jag kommer aldrig ge mig, jag har hur mycket ork som helst!" Allt slit, tränande, millimeternogranna planerande har liksom slagit helt rätt, att man vekligen lyckts toppa formen vid rätt tidpunkt. Sen in mot målet, när du inser att faktiskt kommer att ta VM-guld, infria alla dessa tusentals människors förväntningar. Wow! Snacka om en upplevelse som är få förunnad! Wow, igen. Haha, ja, sen var ju såklart det största att svenskarna fick sina medaljer. Vi var betydligt färre som sjöng svenska nationalsången än va det var som sjöng den norska kan jag säga, men vi gjode vad vi kunde :) Förutom själva scenen och ceremonin, så var det massa ståhej runt Universitetsplassen, massa små stånd (lite julmarknadkänsla!), storbildskärmar överallt, isskulpturer och norska flaggor vart man än tittade.

Efter det tog vi trikken hem, åt middag och gick och la oss ganska tidigt. Eller jag och Michaela var vakna och tittade på några avsnitt av Glee, hon har första säsongen på DVD. Riktigt bra, haha, älskar formen med mycket sång och dans :D

Haha, nu kom min favorit in som surprisegäst hos Malou. Maria Montezami. You gotta love her.

Michaela börjar jobba klockan tre, så vi går nog med henne då, och sen tar vi oss en tur i Oslo city.

Nu ska jag duscha. Ha en bra fredag!





Haha, när vi kom in på själva ceremoni-området upptäckte vi att Michaela inte var med.. Då hade hon sett den här isstatyn och blivit helt fascinerad, och gått dit och tagit kort.. Haha, som ett barn.






Oslo, baby!

Framme i Oslo. Resan gick fint, köpte tre böcker på bokrean på Maxi i Karlstad, så Mia Skäringers Dyngkåt och hur helig som helst höll mig sysselsatt hela vägen fram :) Klockren bok! Jag skrattar och gråter om vartannat (hej, känslomänniska;), hur bra som helst. Läs den!



Så fort vi kom hit åkte TVn på, och vi hann se både semifinalerna och finalerna i sprinter. Hur grymt som helst, både guld och brons till Sverige! Macus Hellner och Emil Jönsson, vilka stjärnor! Nu åker vi in till Universitetsplassen och tittar när de tar emot sina medaljer.. Later!


Goodmorning beautiful, how was your night?

Nyduschad och klar sitter jag här och dricker färskpressad apelsinjuice som pappa har gjort, och väntar på avfärd till Oslo. Hemfrden igår jag gick bra, en timme försenad bara, SJ levererar som alltid. Fel på tåget. Vi an inte garantera något. Fel på dörrarna. Byt tåg! Hoppa tillbaks till samma tåg igen! Nej, dörren gick sönder igen. Alla bara skrattar tillslut. Unbelieveable. Men hem kom jag tillslut och blev serverad middag, nte dåligt :) Kikade på Champions Leauge, sen somnade jag gott.

Nu må jag packa ihop mina ting, sen ska vi åka. Det är -23 och snöar. Uppochnervända världen, haha.



Nu åker vi till Oslo och denna veckra fröken.. :)

Ha en fin torsdag!

Goodmorning sunshine.


Du är flickan i reklamen, som har tagit charmexamen.

Den långa skoldagen passerade smärtfritt.. Så smärtfritt som en skoldag som håller på till 17.30 (!) kan passera. Koncentrationsnivån var inte hög mot slutet, det vill jag lova.. Men kanske lärde jag mig nåt :)

Imorgon har vi två föreläsningar på morgonen, sen slutar vi. Jga hade tänkt åka hem direkt efter, men hade glömt (förträngt?) att vi skulle åka skridskor efter. Vi har en gruppuppgift vi måste göra, där vi ska planera och genomföra en tur någontans.. Och imorgon hade vi visst valt. Missförstå mig rätt, jag gillar långfärdsskridskoåkning, mycket. Men nu när isarna är så gropiga och dåliga är det inte så himla kul. Menmen. Det blir säkert bra :)

I lördags hände något som inte hänt sen.. God knows when. Jag var med på en vimmelbild. Haha, herregud. IK påpekade så fint idag att den nu lagts upp, och att jag skulle kolla. Haha, säger jag. Ganska kul:



Haha. Nu ska jag mysa med världens sötaste lilla tuss, imorgon kommer hennes riktiga husse och matte hem. Så då måste vi lämna tillbaks henne. Buhu. Kanska kan jag kidnappa henne och ta med henne till Oslo? ;)

Sköt om er!

All that I´m after is a life full of laughter.








Cause you feel like paradise, and I need a vacation tonight.

Godmorgon! Jag skolkar. Ajaj. Eller nej, inte på riktigt, för lektionen vi ska ha klockan åtta är inte obligatorisk, och jag känner att jag har andra saker jag borde göra istället.. Som att packa inför helgen, åker ju som sagt imorgon. Och kanske plugga lite fysiologi, tenta nästa torsdag.. Andra halvan. Vi hade ju första för någon vecka sen, och det gick ju bra :)

Helgen förresten.. Just det! :) I fredags kom Marie och Mathilda, och vi skulle bara ta det lugnt. Men inte helt oväntat så blev det ett glas vin, sen ett till, sen ett till.. Haha. Det hela slutade med att vi åkte til skolan där det var pub, så där dansade vi bort det som var kvar av den natten. Kul hade vi! Efter några timmars dans och en kall hemfärd ramlade vi i säng 04.30. Herregud.
På lördagen vaknade vi ganska sent, åt frukost och inväntade IK och Johan.. Sen tog vi oss in till stan och knallade runt där hela dagen. Det blev ingen storshopping för mig, jag köpte ett par solglasögon, that´s it. Vårtecken, yeey! :)

På kvällen var vi här, det tog sin lilla tid för sex personer att duscha och göra sig i ordning, hehe, men det gick smidigare än vad jag trodde. Haha, compact living big time. Vid tolv åkte vi till Söder, och hamnade på Södermalm ett ställe, hade riktigt kul. Eller jag, IK, Marie, Mathilda och Erik i alla fall, Johan vart lite trött under kvällens gång, så han stannade hemma och sov.. ;) Vi dansade heela kvällen, och kom hem halv fem. Igen. Haha. (Det tog lite tid att komma hem, fröken W hade tappat bort sin väska.. Eller hur var det nu då?;) Gissa om jag var pigg i söndags? Nej. Det märks att man inte är 20 längre, om jag säger så. Bilderna från helgen har jag inte lyckats lägga in på datorn än, sladden är puts väck, men ni får se dem så fort jag hittat den!

Jag vill att det ska vara vinter när vi åker till Ramundberget. jag vill att det fortfarande ska vara så pass mycket vinter att vi kan åka upp till Lillsjön i påsk. Men annars är jag så sjukt trött på kylan nu. Jag längtar. Längtar efter torr asfalt och sommarregn. Nätter som aldrig blir mörka. Jordgubbar. Shorts, kjolar och linnen. Ja, ni förstår. Snälla. Låt det i alla fall bli verklighet ganska snart?




Nu ska jag packa. Solen lyser idag, vilket inte hör till vanligheterna på tisdagar (mina alldeles egengjorda studier har visat att det nästan alltid regnar, eller iaf är dåligt väder på tisdagar:) Så passa på och njut, och ha en fin dag!

Would you hold it against me?

Vi hade en intressant föreläsning idag, som bland annat handlade om gruppdynamik, kommunikation och ledarskap. Jag älskar sånt, tycker det är sjukt spännande! Vi pratade ganska mycket om det på Lillsved, och jag älskar att jag får lära mig ännu mer om det nu. Vår föreläsare pratade också om något som heter Firo-teorin, vilket kanske några fler än jag känner igen.. Men för er som inte gör det, så bygger teorin på att vi människor har ett behov av att känna oss betydelsefulla, kompetenta och omtyckta, och att dessa behov uttrycks på 3 nivåer; I vår självbild/självuppfattning, i våra känslor och i våra beteenden. Jag tycker inte vi kan bli påminda tillräckligt många gånger om vikten av att se alla människor, i alla olika situationer. "Syns jag inte, finns jag inte." Det finns en uråldrig hälsningsfras som kallas Sawobona, som lyder

"- Jag ser dig!"

"- Jag ser dig också!"

Tänk på det ibland! Se varandra!


Puh. Det kommer att ta en evighet (och en satans massa diskutrymme:) att spara allt från min gamla blogg.. Men det är det värt! Lots of memories..

Nu kom jag på vad jag har glömt att berätta! Natten till i lördags fick Jessica och Henrik en fantastiskt vacker dotter, Ingrid Majken Egerbo! Grattis älskade vänner!



Annars har jag mycket kul att se fram emot nu. På onsdag åker jag hem till Västerås, för att på torsdag åka vidare med mamma och pappa till Oslo och älskade Michaela (och skid-VM, såklart :). Vi kommer hem på söndag, sen är det bara en vecka (nja, bara och bara, tenta på torsdagen, haha..), sen åker vi till Ramundberget söndagen efter det! Toppen.

Nu är det kväller. Godnatt alla fina!




I´m going through changes.

Jaha. Metrobloggen har visst valt att lägga ner, så det fanns inte mycket annat att göra än att flytta. Hamnade här istället. Jätteful design har jag visst, haha, jag måste försöka hitta nån som kan hjälpa mig med detta. Men först och främst ska jag komma på ett sätt att kopiera allt jag skrivit på metrobloggen de senaste tre åren, vilket ju är en hel del.. Michaela hade visst något bra sätt, får kolla med henne :)

Har haft en bra dag annars, och helgen var fantastisk! Mer om det, och bilder, kommer sen.. Nu måste jag plugga lite, vi har visst tenta igen nästa torsdag, gaah. Jaja, det ska väl ordna sig det med. Sköt om er!


RSS 2.0